PI1AMS

Ook een Digital Mobile Radio (DMR)  repeater PI1AMS in AmsterdamPD785 DMR Amsterdam

Welkom op deze site!

Vandaag 29 april 2014 is de testfase gestart door het operationeel maken van de repeater PI1AMS van het DMR-Amsterdam project.
Hierdoor is ook de hoofdstad van Nederland met haar 790.000 inwoners voorzien van een DMR repeater al verkeerd deze nog in de testfase.

In navolging van projecten in Amersfoort, Apeldoorn, Almere, Heerlen, IJsselstein, Zelhem en Zierikzee is er ook in Amsterdam een project van start gegaan met als doel het operationeel maken van een Hytera DMR repeater in Amsterdam. Hierdoor moet het gebruik van portabel apparatuur in de stad mogelijk worden. Uiteraard wordt door de plaatsing van een DMR repeater in Amsterdam ook een groter deel van Noord Holland, waaronder de kuststrook, optimaal belicht. Ook wordt de landelijke dekking verder uitgebreid.

Locatie:  Er is een locatie in gebruik aan de westzijde van Amsterdam. Vanaf deze locatie zullen de eerste tests plaatsvinden.  Deze locatie hoeft niet de definitieve locatie te zijn. De initiatiefnemers van het DMR Amsterdam project komen graag in contact met aanbieders van andere locaties.

Initiatiefnemers:  DMR-Amsterdam is een initiatief van Peter PA3PM en Randy PH4X.

pa3pm@dmr-amsterdam.nl
ph4x@dmr-amsterdam.nl

Met dank aan Joop PA2JM voor zijn inspiratie en pionierswerk op het gebied van Digital Mobile Radio
Met dank aan Carel PA3EHA voor het bijstaan van iedereen die begint met DMR

146x100xDMR-146x100_gif_pagespeed_ic_VMNnHP8A9L